Ingredienser
Method
Lagkagebunde:
- Smør en springform (24 cm) Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Sigt de to slags mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt rundt.
- Hæld dejen i formen, og bag den ved 200 gr ca. 25 minutter. Afkøl kagen.
Hindbærcreme:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker og vanilje i en lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend det til en puré.Tryk vandet af husblassen og smelt den i den varme hindbærpuré. Lad det afkøle.
- Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen.
Nougatcreme:
- Opvarm fløden. Smelt nougat og chokolade i den opvarmede fløde. Massen nedkøles til den er iskold (gerne natten over).Pisk nougatchokolade fløden til en konsistens som flødeskum. ikke for stift.
Chokoladeglasur:
- Mælk , smør og sukker koges op, kakao sigtes i.Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk det sammen når det har stået lidt.
Saml og pynt lagkagen:
- Del lagkagen i 3 vandrette skiver.Læg en af bundene på et lagkagefad. Fordel hindbærcremen ovenpå.Læg endnu en bund på. Fordel nougatcremen ovenpå.Afslut med den sidste bund på toppen.Smør chokoladeglasuren i et pænt glat lag på toppen af lagkagen.Lad lagkagen trække natten over i køleskabet.Pynt lagkagen med stiftpisket fløde (som sprøjtes på med en strøjtetylle), bær, chokoladedrys og tørret hindbær.