Bagt æblekage fra sydfyn

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret: Dessert, Kager

Ingredienser
  

Råmasse
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 150 g mel
  • 30 g maizena
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 stk. vaniljestænger
Drys
  • 50 g smør
  • 80 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kanel
Fyld
  • 2 stk. æbler

Method
 

Råmasse
  1. Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét af gangen under omrøring. Mel maizena, bagepulver og vanilje tilsættes, og røres igennem.
Drys og fyld
  1. Alle drys-ingredienser blandes til smulder.
  2. Halvdelen kommes i bunden af en smurt springform med en diameter på 18 cm.
  3. Råmassen hældes i formen.
  4. Æblerne skæres i både og lægges ovenpå.
  5. Resten af drysset fordeles over æblerne. Pynt evt. med hasselnøddeflager.
  6. Bages 30-40 minutter ved 170-180 grader.

Tried this recipe?

Let us know how it was!