Beluga bolognese

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal: 6 personer
Ret: Vegetarretter

Ingredienser
  

  • 1 stort løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. fintrevne gulerødder
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. frisk timian
  • 25 g smør
  • 2 spsk. tomatpuré
  • dl rødvin
  • ½ dl fløde eller sødmælk
  • 1 ds hakket tomat
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning + 2 dl vand
  • 130 g belugalinser (ca. 1½ dl)
  • 500 g spaghetti
  • revet parmesan, friskhakket persille

Method
 

  1. Snit løget fint og svits det i olivenolie ved lav varme 5-10 minutter.
  2. Knus Hvidløgene og tilsæt med gulerod, chiliflager, timian og smør og svits videre et par minutter.
  3. Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt.
  4. Tilsæt rødvin og lad det koge op så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller mælk (valgfrit), tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand.
  5. Lad tomatsovsen simre 10-30 minutter under låg, gerne længere tid.
  6. Skyl linserne og tilsæt. Lad det simre 20-25 minutter. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs.
  7. Smag til med salt og peber. Man kan evt. også smage til med sukker, en god eddike og chili.
  8. Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
  9. Afdryp spaghettien i en sigte og vend den i bolognesen.
  10. Serveres med revet parmesan og frisk hakket persille.

Tried this recipe?

Let us know how it was!