Blomkålssalat med syltet rødløg og hindbær

 

Blomkål med syltet rødløg og hindbær

Denne skønne salat kan varieres med forskellige bær. Prøv f. eks at udskifte hindbærrene med blåbær og brombær som på det viste billede her på siden.
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Salat

Ingredienser
  

Syltede rødløg
  • 1 stk. rødløg
  • 1 dl eddike
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. ingefær (kan udelades)
Blomkålssalat
  • 1 stk. blomkål
  • 100 g fetaost i tern
  • 200 g hindbær
  • 50 g salte nødder
Yoghurtcreme
  • 1 håndfuld krydderurter f.eks. persille, basilikum eller kørvel
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. mayonnaise
  • salt og peber

Method
 

Syltede rødløg
  1. Skær løgene i ringe. Kog en lag af eddike, sukker og evt. ingefær
  2. Hæld lagen over løgene og lad dem trække, mens det øvrige tilberedes.
Blomkålssalat
  1. Del blomkålen i helt små buketter. Vend blomkål med fetaost, hindbær, hakkede nødder og løg.
Yoghurtcreme
  1. Skyl krydderurterne og tør dem.
  2. Kom krydderurter og yoghurt i en blender og kør det til en grøn creme.
  3. Rør resten af yoghurten og mayonnaisen i cremen, og smag til med salt og peber.
  4. Dryp cremen over salaten inden servering.

Tried this recipe?

Let us know how it was!