Bønnebøffer

 

Bønnebøffer

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret: Vegetarretter

Ingredienser
  

  • 150 g champignon
  • 30 g rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • frisk hakket rosmarin og timian
  • 150 g kidneybønner, kogte
  • 15 g fuldkornsmel eller HUSK loppefrø
  • salt, peber

Method
 

  1. Fjern stok og jord fra champignonerne, skyl dem grundigt og hak dem fint.
  2. Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie et par minutter.
  3. Tilsæt koriander og spidskommen og efter et minut de hakkede champignon samt rosmarin og timian.
    Lad det småsimre 5-6 minutter for relativ høj varme, til væden fra champignonerne er fordampet.
  4. Mos eller blend kidneybønnerne og bland dem i grøntsagsblandingen til en fast fars. Tilsæt mel eller HUSK loppefrøskaller, hvis farsen er for løs. Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
  5. Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
  6. Formes til bøffer og steges i olivenolie.
  7. Er gode som bøffer i burgere. Alternativt kan de spises med en dejlig fyldig salat til.

Tried this recipe?

Let us know how it was!