Brunsviger

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal: 1 stor bradepande
Ret: Kager
Køkken: Fynsk

Ingredienser
  

Dej
  • 3 dl vand
  • 35 g gær
  • 1 stk. æg
  • 625 g mel
  • 65 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g smør
Remonce
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 175 g smør
  • 80 g marcipan
  • 60 g sirup
  • 10 g kanel

Method
 

Dej
  1. Kom vand, gær, æg mel, sukker og salt i en skål og rør det sammen til en smidig dej.
  2. Skær smørret i tern og ælt det ind i dejen.
  3. Lad dejen hvile 1 time.
  4. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant der svarer til din bradepandes størrelse.
  5. Flyt dejen over i bradepanden der er beklædt med bagepapir.
Remoncen
  1. Kom alle ingredienser i en skål og rør dem sammen til en ensartet masse.
  2. Fordel remoncen ud over dejen. Prik remoncen ned i dejen med fingrene.
  3. Lad brunsvigeren hæve 30-40 minutter.
  4. Bag brunsvigeren 15-20 minutter ved 180 grader.

Tried this recipe?

Let us know how it was!