Bulgursalat med granatæble, nødder og druer

 

Bulgursalat med granatæble, nødder og druer

Forb. tid 30 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Hovedret, Salat

Ingredienser
  

Grundopskrift bulgur
  • 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl bulgur (grov)
  • salt og peber
-------------------------------------------------
salat
  • 1 portion grundopskrift
  • 100 g valnødder
  • 1 håndfuld grønne druer
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 stk. granatæbler
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 hele kardemommefrø
evt. skiver af stegt andebryst (som på billedet)
Marinade
  • 2 stk. pressede limefrugter
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 tsk. dijonsennep

Method
 

Grundopskrift bulgur
  1. Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.
Salat
  1. Tilbered bulguren
  2. Hak valnødderne groft. Halver druerne og fjern kernerne. Rens bladsellerien og skær den i meget fine skiver. Bland valnødder, druer og bladselleri med bulguren.
Marinade
  1. Pisk marinade-ingredienserne sammen, hæld over bulgurblandingen og bland godt.
  2. Del granatæblerne og bank kernerne ud. Vend dem forsigtigt i bulguren.
  3. Lad det trække i køleskabet cirka 1 time.
  4. Lige inden servering vendes retten et par gange.
  5. Pynt med grofthakket, bredbladet persille og kardemomme.

Tried this recipe?

Let us know how it was!