Bulgursalat med krydret kylling og honning

 

Bulgursalat med krydret kylling og honning

Forb. tid 45 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Salat

Ingredienser
  

Grundopskrift bulgur
  • 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl bulgur (grov)
  • salt, peber
Krydderiblanding til kyllingen
  • 250 g kyllingefilet
  • 1 tsk. madraskarry
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
Dressing
  • ½ tsk. knuste kardemommefrø
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. presset appelsin
  • 1 knivspids harissapasta (chili/hvidløgspasta)
  • frisk finthakket ingefær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 4 spsk. olivenolie
Salat
  • 1 portion bulgur
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 dl små, sort oliven
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld friske koriander

Method
 

Grundopskrift bulgur
  1. Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.
kylling
  1. Skær kyllingen i lange strimler og vend strimlerne i krydderiblandingen. Steg strimlerne i olie.
Dressing
  1. Knus kardemommefrøene i en morter med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og pisk det sammen.
Salat
  1. Rens forårsløgene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med kyllingestykkerne, så de bliver sprøde.
  2. Bland bulgur, kylling, løg og oliven sammen. Hæld dressingen over og lad salaten trække koldt en times tid.
  3. Servér salaten med grofthakkede friske koriander og mynte.

Tried this recipe?

Let us know how it was!