Chokoladeboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 38 minutter
Ret: brød

Ingredienser
  

  • 6 dl vand
  • 30 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker eller flormelis
  • 100 g havregryn
  • 900 g hvedemel
  • 200 g chokolade knapper eller hakket chokolade
Pynt
  • sammenpisket æg, perlesukker

Method
 

  1. Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, havregryn og ⅔ hvedemelet, og ælt det sammen. Ælt mere hvedemel i, det er ikke sikkert du får brug for alt melet. Dejen skal kun lige slippe skålen. Når dejen er smidig foldes chokoladen ind i dejen.
  2. Dejen stilles til hævning 1 time på køkkenbordet med et rent viskestykke over.
  3. Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Hæv bollerne ½ time. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 2o g gær)
  5. Opvarm imens ovnen til 200 grader.
  6. Pensl bollerne med æg og pynt med perlesukker. Bag bollerne cirka 15-18 minutter, til de er flot gyldne.

Tried this recipe?

Let us know how it was!