Citron squash brød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret: Kager

Ingredienser
  

  • 4,8 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1,2 dl olie
  • 1,6 dl sukker
  • 1,2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. citronsaft (+ revet skal af 1 citron)
  • 2,4 dl squash
glasur
  • ca. 2,4 dl flormelis
  • 1 stk. presset citron

Method
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør en franskbrødsform og drys den med et tyndt lag mel. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål.
  3. Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem sammen.
  4. Tilsæt æg sukker, olie og sukker og rør det godt sammen.
  5. Tilsæt kærnemælk, citronsaft og citronskal, og rør det godt sammen.
  6. Vend den revne squash i dejen.
  7. Rør de tørre ingredienser i, og rør til dejen er samlet.
  8. Hæld dejen i franskbrødsformen og spred den ud til hjørnerne.
  9. Bag kagen i 40-45 minutter. Brug en pind til at afgøre om kagen er bagt. Stik en pind i midten af kagen, hvis den kommer ud uden dej, er kagen færdig.
  10. Afkøl kagen i bageformen i 10 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt.
  11. Rør en glasur af Flormelis og citronsaft.
  12. Spred glasuren ud over kagen. Når glasuren har sat sig, skæres kagen ud i tykke skiver.

Tried this recipe?

Let us know how it was!