Creme brulee tærte

 

Creme brulee tærte

Antal: 5 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk

Ingredienser
  

Tærtebund
  • 125 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 stk æg
Creme bruleemasse
  • 120 g æggeblommer
  • 80 g sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 250 g piskefløde
  • 100 g sødmælk
  • sukker til karamelisering
pynt:
  • friske blåbær og ribs i klaser

Method
 

Tærtebund:
  1. Skær smørret ud i tern.
  2. Kom smør, mel, sukker og salt i en skål og smuldr det sammen.
  3. Tilsæt æg og saml dejen.
  4. Rul dejen ud og kom den i en tærteform.
  5. Bag tærtebunden ved 175 gr. i ca. 15 minutter
Creme brulee-masse
  1. Kom æggeblommer og sukker i en skål.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i skålen med æggeblommer og sukker og pisk det sammen.
  3. Tilsæt fløde og mælk til æggeblommerne og rør det sammen.
Creme brulee-tærte
  1. Hæld creme brulee-massen i den bagte tærtebund.
  2. Sæt tærten i ovnen ved 100 gr. i cirka 45 minutter.
  3. Sæt den på køl indtil den er helt kold.
  4. Drys tærten med sukker og karameliser den med en gasbrænder.
  5. Pynt tærten med friske bær f. eks. blåbær og ribs.

Tried this recipe?

Let us know how it was!