Antal: 5 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Method
Tærtebund:
- Skær smørret ud i tern.
- Kom smør, mel, sukker og salt i en skål og smuldr det sammen.
- Tilsæt æg og saml dejen.
- Rul dejen ud og kom den i en tærteform.
- Bag tærtebunden ved 175 gr. i ca. 15 minutter
Creme brulee-masse
- Kom æggeblommer og sukker i en skål.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i skålen med æggeblommer og sukker og pisk det sammen.
- Tilsæt fløde og mælk til æggeblommerne og rør det sammen.
Creme brulee-tærte
- Hæld creme brulee-massen i den bagte tærtebund.
- Sæt tærten i ovnen ved 100 gr. i cirka 45 minutter.
- Sæt den på køl indtil den er helt kold.
- Drys tærten med sukker og karameliser den med en gasbrænder.
- Pynt tærten med friske bær f. eks. blåbær og ribs.