Ingredienser
Method
Dej
- Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet, til det er helt grynet. Kom sukker i, og saml dejen med koldt vand (gerne i en foodprocessor).
- Stil dejen koldt en time.
Fyld
- Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan lyst og let. Pisk et æg i ad gangen.
- Hak nødder og chokolade, og vend det i.
- Smør en tærteform, og læg evt. et stykke bagepapir, der er klippet til i bunden af formen, så er tærten nem at få ud.
- Rul dejen ud, eller tryk den ned i formen. Kom fyldet i, og skær dejen af kanten, så den er pæn.
- Bag tærten på næstnederste rille i en 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Fyldet skal føles fast, når du trykker på det med en finger. Afkøl kagen.
- Spis kagen med et drys flormelis med en kop kaffe, eller med blød is til dessert.