Dessert tærte

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal: 1 tærte 24 cm
Ret: Dessert

Ingredienser
  

Dej
  • 175 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2-3 spsk. koldt vand
Fyld
  • 75 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • tsk. vaniljesukker
  • 250 g marcipan
  • 3 stk. æg
  • 150 g hakkede valnødder
  • 100 g god mørk chokolade
  • lidt smør til at smøre tærteformen med

Method
 

Dej
  1. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet, til det er helt grynet. Kom sukker i, og saml dejen med koldt vand (gerne i en foodprocessor).
  2. Stil dejen koldt en time.
Fyld
  1. Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan lyst og let. Pisk et æg i ad gangen.
  2. Hak nødder og chokolade, og vend det i.
  3. Smør en tærteform, og læg evt. et stykke bagepapir, der er klippet til i bunden af formen, så er tærten nem at få ud.
  4. Rul dejen ud, eller tryk den ned i formen. Kom fyldet i, og skær dejen af kanten, så den er pæn.
  5. Bag tærten på næstnederste rille i en 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Fyldet skal føles fast, når du trykker på det med en finger. Afkøl kagen.
  6. Spis kagen med et drys flormelis med en kop kaffe, eller med blød is til dessert.

Tried this recipe?

Let us know how it was!