Farsbrød med linser og cashewnødder

 

Farsbrød med linser og cashewnødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal: 6 personer
Ret: Hovedret, Vegetarretter

Ingredienser
  

  • 200 g røde linser
  • 250 g cashewnødder
  • 250 g champignoner
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpuré (140g)
  • 1 stk. bouillonterning
  • 5 dl vand
  • 150 g rasp
  • 1 bdt. finthakket persille
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. chilipulver
  • 4 spsk. sød chilisauce

Method
 

  1. Skyl linserne og kog dem i vand og bouillon . De skal koge cirka 15 minutter, til vandet er kogt væk, og linserne er blevet til grød. I slutningen bør man røre rundt i gryden, så linserne ikke sætter sig fast i bunden.
  2. Hak cashewnødderne groft, og kom dem i en skål.
  3. Hak champignoner, peberfrugter og løg fint og steg dem på en stor stegepande. Tilsæt også presset hvidløg. Lad det stege et par minutter.
  4. Hæld det i skålen til cashewnødderne. Tilsæt også de kogte linser, tomatpuré, rasp, persille, salt og chilipulver. Rør det godt sammen og smag det til.
  5. Beklæd en brødform med bagepapir og pres farsen ned i formen. Glat overfladen og fordel chilisaucen over.
  6. Bag farsbrødet ved 200 grader- de første 30 minutter tildækket med sølvpapir og de næste 30 minutter uden sølvpapir. Når farsbrødet er færdigbagt, skal det køle af i formen mindst 15 minutter. Derved bliver farsbrødet fastere.
  7. Farsbrødet smager godt både koldt på et stykke rugbrød eller varmt som hovedret med eksempelvis bagte rodfrugter og en lækker salat.

Tried this recipe?

Let us know how it was!