Fastelavnsboller med creme og syltetøj

 

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 42 minutter
Antal: 20 stk.
Ret: brød, Kager

Ingredienser
  

dej
  • 50 g gær
  • 625 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 90 g sukker
  • dl mælk
  • 2 stk. æg + 1 til pensling
Fyld
  • jordbær eller hindbær syltetøj
  • kagecreme evt. ½ kagecremepulver + 2½ dl mælk
  • flormelis til glasur til pynt

Method
 

  1. Gær, mælk, æg, sukker, smør og mel æltes sammen.
  2. Hæver cirka 30 minutter.
  3. Dejen deles i to og rulles ud og skæres i firkanter cirka 8 x 8 cm.
  4. Der kommes 1 tsk. creme og marmelade på hver firkant.
  5. Firkanterne foldes og lægges på en bageplade med bagepapir.
  6. Hæver cirka 30 minutter.
  7. Bollerne pensles med æg og bages ved 200 grader i cirka 12 minutter.
  8. Køles af og pyntes med glasur.

Tried this recipe?

Let us know how it was!