Foccaciabrød

Lækkert luftigt madbrød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal: 1 stor bradepande

Ingredienser
  

  • 30 g gær
  • dl vand
  • 2 dl olivenolie
  • spsk salt
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 kg hvedemel
  • 200 g cherrytomater (kan udelades)
  • flagesalt

Method
 

  1. Opløs gæret i vandet og rør rosmarin, salt og mel i.
  2. Tilsæt olien og rør godt sammen.
  3. Dejen formes til en stor bolle. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld 2-3 spsk. olie i.
  4. Vend bollen i olien og læg den til hævning til den er meget luftig, gerne natten over i køleskab.
  5. Tryk nu dejen let ud til bradepandens kanter. Efterhæv.
  6. Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er dyppet i lidt olie.
  7. Tryk tomater, der er halverede, ned i hullerne.
  8. Dryp olie over dejen og drys med flagesalt.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200-220 grader ca. 15 minutter

Tried this recipe?

Let us know how it was!