Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret: Kager
Køkken: dansk
Method
Dej:
- Forvarm ovnen til 200 gr. almindelig over- og undervarme.
- Æg og sukker piskes til en hvid og luftig masse.
- I en anden skål blandes mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao.
- Smelt smørret i en lille gryde og hæld derefter mælken i. Rør det sammen så væsken ikke er for varm.
- Sigt nu de tørre ingredienser ned i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Vend derefter smør-mælkeblandingen i, og vend det forsigtigt rundt indtil dejen er glat og jævn.
- Beklæd en bradepande med bagepapir. Opskriften passer til en bradepande på 24 x 18 cm. Du kan også bruge en springform med en diameter på 18-20 cm.
- Fordel dejen i formen, og glat den ud.
- Bages ca. 20-25 minutter. Prik i kagen med en stålstrikkepind for at mærke om kagen er færdig. Hænger dejen ved pinden, skal den have lidt længere tid.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Glasur:
- Smelt smørret i en lille gryde, tag gryden af varmen, og rør kaffe, flormelis, vaniljesukker og kakao i. Rør glasuren blank.
- Fordel glasuren over kagen, og drys straks kokos over.