Fru Jensens mokkaruder

Fru Jensens Mokkaruder

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret: Kager
Køkken: dansk

Ingredienser
  

dej
  • 2 stk æg
  • 175 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g kakao
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
kokosglasur
  • 50 g smør
  • 25 g kraftigt brygget kaffe
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ spsk kakao – kan udelades
  • lidt kokosmel

Method
 

Dej:
  1. Forvarm ovnen til 200 gr. almindelig over- og undervarme.
  2. Æg og sukker piskes til en hvid og luftig masse.
  3. I en anden skål blandes mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao.
  4. Smelt smørret i en lille gryde og hæld derefter mælken i. Rør det sammen så væsken ikke er for varm.
  5. Sigt nu de tørre ingredienser ned i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
  6. Vend derefter smør-mælkeblandingen i, og vend det forsigtigt rundt indtil dejen er glat og jævn.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir. Opskriften passer til en bradepande på 24 x 18 cm. Du kan også bruge en springform med en diameter på 18-20 cm.
  8. Fordel dejen i formen, og glat den ud.
  9. Bages ca. 20-25 minutter. Prik i kagen med en stålstrikkepind for at mærke om kagen er færdig. Hænger dejen ved pinden, skal den have lidt længere tid.
  10. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Glasur:
  1. Smelt smørret i en lille gryde, tag gryden af varmen, og rør kaffe, flormelis, vaniljesukker og kakao i. Rør glasuren blank.
  2. Fordel glasuren over kagen, og drys straks kokos over.

Tried this recipe?

Let us know how it was!