Græsk salatbrød

 

Græsk salatbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret: brød
Køkken: Græsk

Ingredienser
  

  • dl olivenolie
  • 3 mellemstore løg
  • dl vand
  • 25 g gær
  • 250 g groft hvedemel
  • 500 g hvedemel (hold evt. lidt mel tilbage eller tilsæt mere, hvis dejen er for våd)
  • 1 spsk. salt
  • spsk. oregano
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. pebermix
  • 150 g fetaost i tern
  • 6-8 stk. soltørrede tomater
  • 50 g halverede sorte oliven

Method
 

  1. Varm ½ dl af olien i en stegepande ved middel varme. Svits de hakkede løg under omrøring, til de er bløde og gyldne. Hæld løgene over i en skål, og lad dem køle lidt af.
  2. Kom vand og gær i en stor skål, og rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, salt oregano, korianderfrø og peber. Rør det sammen og tilsæt den sidste dl olie. Rør dejen glat og smidig. Tilsæt fetaost, tomater, oliven og løg.
  3. Form dejen til to lige store madbrød, og læg dem tildækket til hævning på en bageplade med bagepapir i en time.
  4. Forvarm ovnen til 230 grader og bag brødene i cirka 20 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader og brødene bages i endnu 15- 20 minutter, eller til det lyder hult, når man banker i bunden af dem.

Tried this recipe?

Let us know how it was!