Grethes fastelavnsboller

Grethes fastelavnsboller

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal: 15 stk.
Ret: Kager

Ingredienser
  

Dej
  • 2,5 dl mælk
  • 250 g smør
  • 70 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
Fyld
  • 3-4 dl vaniljecreme

Method
 

  1. Lun mælken i en gryde, til det er omkring 40-45 grader.
  2. Tag gryden af varmen og rør smør i mælken.
  3. Kom blandingen i en skål og rør gæret i.
  4. Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
  5. Ælt dejen godt.
  6. Lad dejen hæve ½ time i en skål med et rent viskestykke over.
  7. Når dejen er hævet, rulles den ud i en stor firkant, og skæres ud i firkanter a ca. 10 x 10 cm.
  8. På hver firkant lægges 1-2 spsk. kagecreme.
  9. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.
  10. Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  11. Lad bollerne efterhæve 20-30 minutter.
  12. Bollerne pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 175 grader.
  13. Lad bollerne køle lidt af og pynt dem med en tyk glasur.

Tried this recipe?

Let us know how it was!