Hindbærtærte med tosca

 

Hindbærtærte med tosca

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret: Kager

Ingredienser
  

  • 125 g smør
  • 180 g hvedemel (3 dl)
  • 40 g sukker (½ dl)
  • 2 spsk. vand
Tosca
  • 100 g smør
  • 70 g mandelflager
  • 125 g sukker (1½ dl)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
Fyld
  • 200 g hindbær
  • 1 spsk. kartoffelmel

Method
 

  1. Smuldr smørret grynet i mel og sukker, saml dejen med vand. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter, og stil den i køleskabet en halv times tid.
Tosca
  1. Bland alle ingredienserne i en gryde undtaget vaniljesukker. Kog det nogle minutter under konstant omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljesukkeret.
  2. -------------------------------------------------------------------------------------
  3. Sæt ovnen på 200 grader. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den 10 minutter midt i ovnen. Lad den køle af.
  4. -------------------------------------------------------------------------------------
Fyld
  1. Bland de frosne hindbær med kartoffelmel og bred dem ud over tærtebunden. Fordel tosca-massen over og bag tærten midt i ovnen cirka 20 minutter. Lad tærten køle lidt af.
  2. Server tærten kold, gerne med hindbærsorbet og vaniljeis.

Tried this recipe?

Let us know how it was!