Indisk vegetar karry

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal: 6 personer
Ret: Vegetarretter
Køkken: Indisk

Ingredienser
  

  • 5 cm ingefær
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. rød peber
  • 250 g blomkål i små buketter
  • spsk. garam masala
  • tsk. spidskommen
  • ½ tsk. koriander
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 3 spsk. tomatpure
  • 2 ds kikærter
  • 100 g røde linser, kan udelades
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mandler
  • salt, peber
  • 75 g babyspinat

Method
 

  1. Hak ingefær, løg og hvidløg fint.
  2. Skær peberfrugten i tern.
  3. Steg alle grøntsager, på nær spinaten, og krydderierne i olien ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere 2 minutter.
  4. Hæld vandet fra kikærterne og skyl linserne grundigt.
  5. Hæld kikærter, linser, hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden. Smag til med salt og peber og lad det simre ca. 20 minutter, til sovsen er tyknet en smule. Tilsæt evt. mere vand.
  6. Hak mandlerne fint, og skyl babyspinaten grundigt. Kom begge dele i gryden, og lad de simre yderligere 5 minutter.
  7. Serveres med naanbrød og yoghurt naturel

Tried this recipe?

Let us know how it was!