Juletærte

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret: Vegetarretter

Ingredienser
  

  • 400 g udrullet mørdej
Fyld
  • 1 dl hel durumhvede eller bulgur
  • dl grøntsagsbouillon
  • 200 g rensede champignoner
  • 150 g østershatte
  • 100 g fintsnittet porre
  • 2 stk. finthakket skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 250 g kogt knoldselleri
  • ½ dl fløde
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • 50 g grofthakkede cashewnødder
  • 1 stk. æg
  • æggehvide
  • salt, peber
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • lidt revet muskatnød
  • lidt stødt nellike
Pynt og pensling
  • 100 g udrullet mørdej
  • 1 stk. æggeblomme til pensling

Method
 

  1. Skyl hvedekernerne i koldt vand, kog dem op i bouillon, og lad dem simre under låg, til de er møre, ca. 35 minutter (bulgur skal koge 4-5 minutter). Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
  2. Skær svampene i helt små stykker, og damp dem fri for væde på en tør pande. Når det meste af væden er fordampet, tilsættes smørret, og der drysses let med salt og peber.
  3. Tilsæt porrer og løg, og svits dem sammen med svampene, til de er bløde. Stil til side, og afkøl massen. Vend den kogte hvede i.
  4. Mos den kogte selleri groft, tilsæt hveden, og rør fløde og æg i. Vend svampeblandingen og nødderne i.
  5. Smag fyldet godt til med krydderier. Smag til side.
  6. Beklæd en tærteform på 22 cm med den udrullede mørdej, og skær en til i kanten. Fordel fyldet i formen.
  7. Form resten af dejen som en stor sløjfe, og læg den over fyldet og tryk den let til. Pensl godt med æggeblommen.
  8. Bag tærten på nederste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter, til den er pænt gylden og gennembagt.

Tried this recipe?

Let us know how it was!