Kyllingepie

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal: 8 personer
Ret: Hovedret
Køkken: engelsk

Ingredienser
  

Dej
  • 150 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 1 stk æg
  • ½ dl vand (ca.)
  • sammenpisket æg og sesamfrø til pynt
Fyld
  • 600 g kogt kylling i tern
  • 175 g rød peber i tern
  • 175 g champignon renset og skåret i skiver
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ½ bdt. purløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg presset
  • ½-1 ds asparges med væde
  • 1 dl hønsebouillon
  • ¾ dl fløde
  • 5 spsk. hvedemel
  • 3 dl olie
  • sambal oelek (stærk chilisovs), salt, peber

Method
 

Dej
  1. Mel, salt, smør og æg røres hurtigt sammen. Rør vandet i, og rør til det lige akkurat er samlet til en smidig dej. Stil dejen til side og lav fyldet.
Fyld
  1. Bland kylling, rød peber, champignon, sesamfrø, purløg, hvidløg, asparges med væde, hønsebouillon og fløde i en gryde og kog det op.
  2. Lav en jævning af mel og olie, og hæld det i kyllingeblandingen når det koger. Det skal blive til en ret tyk stuvning, der skal kunne bære et låg af dej.
  3. Smag stuvningen til med sambal oelek, salt og peber.
  4. Hæld det i et ildfast fad og lad det afkøle.
  5. Rul nu dejen ud på størrelse med fadet. Læg dejen som et låg på stuvningen.
  6. Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  7. Bag ved 200 grader 30-40 minutter.
  8. Smager godt sammen med pastasalat.

Tried this recipe?

Let us know how it was!