Lysegrøn bønnesalat

En dejlig mættende salat. med masser af bønner.
Pro tip: Vi koger altid rigeligt med tørrede bønner. De resterende fryser vi, så er det nemt næste gang.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Salat

Ingredienser
  

salat
  • 1 dl sorte kikærter eller sorte bønner
  • 1 dl black eyed peas
  • 100 g friske grønne bønner (evt. fra frost)
  • 200 g edamamebønner
  • 3 stk. fintsnittede forårsløg eller 1 rødløg i tynde både.
  • 1 stk. æbler i tynde både
dressing
  • 1-2 tsk. wasabipasta
  • ½-1 spsk. koldt vand
  • spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. olie
  • 1 stk. saft af ½-1 appelsin
  • friskkværnet peber
  • friske krydderurter eller ærtespirer til pynt

Method
 

Salat
  1. Udblød de tørrede bønner hver for sig i rigeligt koldt vand mindst 8. Skyl dem godt, og kog dem i nyt vand. De sorte kikærter har lang kogetid, ca. 2 timer, de andre ca. 40 minutter. lad dem dryppe af.
Dressing
  1. Blanchér de grønne bønner i et par minutter, og køl dem i iskoldt vand. Lad dem dryppe af, og del dem i mindre, skrå stykker.
  2. Edamamebønnerne skal bare tø op.
  3. Snit løg og æbler tyndt.
  4. Pisk wasabien ud i vand, og rør mayonnaise, olie og appelsinsaft i, til konsistensen er ret tynd. Smag til så smagen er ret skarp.
  5. Vend alle ingredienser i, og lad det trække ½-time.

Tried this recipe?

Let us know how it was!