Lyst knækbrød

Ret: brød

Ingredienser
  

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • dl hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • dl rapsolie

Method
 

  1. Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie , og rør det til en jævn dej, der deles i 2 portioner.
  2. Rul de 2 portioner dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en tykkelse på cirka 2-3 mm over det hele, og læg dem på en bageplade.
  3. Skær dejen i firkanter, og bag knækbrødene ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
  4. Tag knækbrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist.
  5. Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse. De kan holde sig 2-3 uger.
Tip
  1. Tilsæt 50 g revne grøntsager til dejen f.eks. rødbede, gulerod eller selleri. Du kan også bruge blancheret hakket brændenælde eller spinat, der er vredet for vand.

Tried this recipe?

Let us know how it was!