Madsens Marmelade

En OE-Inspireret marmelade lavet til Anette Madsens afskedsreception, med kvæde som grundsmag og så ellers en opskrift der prøver at ramme alle grundsmage. Kan varieres til eget behov – og tak for mad, Anette 🙂
Tilb. tid 45 minutter
Ret: Tilbehør

Ingredienser
  

  • 600 gram kvæde (fra OE træet)
  • 2 stk æbler (fra Kims have)
  • 3 stk økologiske citroner
  • 1 tsk groft salt (islandsk havsalt)
  • 2 spsk økologisk ingefær
  • 2 tsk tamarindpasta
  • 1 kg syltesukker

Method
 

  1. Skræl kvæderne og skær dem i små tern
  2. Skræl æblerne og riv dem groft
  3. Riv skallen fra 1 – 1½ citron fint, alt efter ønsket bitterhed
  4. Skær frugtkødet fra citronerne i små stykker
  5. Riv ingefær fint
  6. Put det hele i en en gryde, tilsæt tamrindpasta og havsalt
  7. Tilsæt syltesukker, rør lidt rundt, kog op og lad koge i 10 minutter.
  8. Hæld på rene – og evt. atamonskyllede – glas.

Tried this recipe?

Let us know how it was!