Marmorkage

 

Marmorkage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret: Kager

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 2 tsk. revet appelsinskal
  • smør til formen

Method
 

  1. Rør smør og sukker cremet.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem dem.
  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i skålen, og rør dejen sammen.
  4. Tag ⅓ fra, og rør den med kakao og appelsinsaft- og skal.
  5. Fordel halvdelen af den lyse dej i 2 smurte 1-liters bageforme.
  6. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af en lyse dej.
  7. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 grader i cirka 45 minutter. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.

Tried this recipe?

Let us know how it was!