Mulligatawny

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal: 6 personer
Ret: Suppe
Køkken: engelsk, Indisk

Ingredienser
  

  • 1 spsk. olie
  • 1 stort hakket løg
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 4 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. stødt kommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje eller ½ tsk. safrantråde
  • 6 stk. let knuste grønne kardemommefrø
  • 1 stang kanel
  • 6 stk. limeblade
  • 200 g røde linser
  • liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 300 g bagekartofler i tern
  • 1 stort skrællet æble i tern
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 300 g kyllingebryst i mundrette stykker

Method
 

  1. Varm olien op og sortér løg, karrypasta, hvidløg, ingefær de stødte og hele krydderier heri under omrøring, til løgene er bløde.
  2. Tilsæt derefter linser, bouillon, kartofler og æble. Lad det hele snurre under låg cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre.
  3. Tag de hele krydderier samt limeblade op.
  4. Blend suppen og tilsæt kokosmælk limesaft og frisk koriander.
  5. Varm suppen til kogepunktet, kom kyllingen i suppen og kog yderligere 7-8 minutter. Til kødet er mørt.
  6. Serveres med ris eller naanbrød.

Tried this recipe?

Let us know how it was!