Peters græskarsuppe

 

Peters græskarsuppe

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret: Suppe

Ingredienser
  

  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 2 stk. laurbærblade
  • 2 spsk. kokos-eller olivenolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 stk. løg
  • 2 dl hvidvin
  • ½ kg hokkaidogræskar
  • ½ spsk. tørret timian
  • 2 spsk. hakket persille
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ stk. økologisk appelsin
  • 1½-2 dl fløde
  • 1 nip cayennepeber
  • salt, peber og sukker

Method
 

  1. Rist fennikelfrø og laurbærblade i en tør gryde et par minutter.
  2. Tilsæt olie og karry. "Brænd" karryen af.
  3. Svits løgene til de er klare.
  4. Hæld hvidvinen ved og kog den ind med løgene.
  5. Skrab kernerne ud af græskarret, skær det i små terninger (det skal ikke skrælles) og kom det i gryden sammen med timian, persille (gem lidt persille til pynt) og bouillon.
  6. Lad suppen koge under låg i ca. 10 minutter.
  7. Tilsæt de hakkede tomater.
  8. Fjern laurbærbladene og blend suppen.
  9. Skær et par spiseskefulde tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Pres saften ud og rør den i suppen.
  10. Tilsæt fløde og smag godt til med salt, peber og evt. sukker.
  11. Tilsæt cayennepeber (pas på - det er stærkt) Smag til igen og varm suppen op.
  12. Pynt suppen med strimler af appelsinskal og persille.

Tried this recipe?

Let us know how it was!