Kold rabarbersuppe med ristet rugbrød

 

Kold rabarbersuppe med ristet rugbrød

Kold rabarber suppe smager skønt med ristet rugbrød. Vanilje is er også lækkert til.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret: Dessert

Ingredienser
  

Suppe
  • 750 g rabarberstilke skåret i skiver
  • 1 liter vand
  • 200 g sukker
  • 1 stang vanilje
Jævning
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl vand
Ristet rugbrød
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 spsk. vaniljesukker

Method
 

Suppe
  1. Kog rabarber og vand 10-15 minutter.
  2. Pres saften igennem en sigte.
  3. Kog saften med sukker og kornene fra vaniljestangen. Smag suppen til.
  4. Rør en jævning af af kartoffelmel og vand.
  5. Træk gryden væk fra varmen og rør jævningen i, samtidig med at du rører i gryden.
  6. Stil suppen på køl, gerne til næste dag.
Ristet rugbrød
  1. Skær rugbrødet i små tern, og vend dem i vaniljesukker. Spred rugbrødsternene ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Rist rugbrødet ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er sprøde - vend rundt et par gange under ristningen.

Tried this recipe?

Let us know how it was!