Rucolasalat med and og mango

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Hovedret, Salat

Ingredienser
  

Dressing
  • 1 dl portvin
  • ¾ dl abrikosmarmelade
  • fintrevet skal af 1 lime og en appelsin
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico eddike
Salat
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 tsk. olivenolie
  • tabascosauce
  • 8-10 stk. valnødder
  • 2 stk. andebryst
  • 2 bdt. rucolasalat, eller en blanding af frisee og romainesalat
  • 1 stk. mango i både

Method
 

  1. Tænd ovnens grill.
Dressing
  1. Bland portvin, marmelade og citrusskal i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 20 minutter. Køl det af. Tilsæt olie og eddike og smag det med salt og peber.
  2. Sæt peberfrugterne under ovnens grill og vend dem jævnligt til de er helt sorte. Kom dem i en pose og lad dem køle af. Sæt temperaturen på ovnen ned til 200 grader.
  3. Bland olie og tabasco og vend valnødderne heri. Rist nødderne i ovnen til der er pænt gyldne, 6-8 minutter.
Salat
  1. Skær fedtlaget på andebrysterne i tern og drys med salt og peber. Læg dem i en pande med skindsiden nedad og hæld vand i panden, så det kun lige dækker fedtlaget. Lad vandet koge væk, og steg for svag varme i 8 minutter.
  2. Sæt dem i ovnen med skindsiden nedad i 5 minutter. Lad dem køle helt af før de skæres i tynde diagonale skiver.
  3. Pil skindet af de grillede peberfrugter, rens dem og skær dem i både.
  4. Vend salat og peberfrugter med lidt af dressingen og anret det på et fad med and mangofrugter og nødder ovenpå.

Tried this recipe?

Let us know how it was!