Saltede citronmandler

Saltede citronmandler er perfekte til tapas eller som snack
Forb. tid 30 minutter
Ret: Tilbehør

Ingredienser
  

  • 2 dl mandler
  • 1 stk. revet og presset citron
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 2 spsk. flagesalt + lidt til drys
  • ½ liter kogende vand

Method
 

  1. Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
  2. Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
  3. Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
  4. Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
  5. Hæld saften fra mandlerne, der må gerne stadig være omkring 1 spsk. saft tilbage i glasset.
  6. Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet. Mandlerne skal ikke have farve.
  7. Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering.

Tried this recipe?

Let us know how it was!