Stegt polenta

 

Stegt polenta

Polenta er en grød baseret på majsgryn. Stegt polenta smager godt som tilbehør til til burger som erstatning for pommes fritter.
Forb. tid 15 minutter
Ret: Vegetarretter
Køkken: Italiensk

Ingredienser
  

  • 125 g polentamel
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 7 dl vand
  • 50 g creme fraiche 38 %
  • 10 g smør
  • 50 g revet parmesan
  • salt, peber (eventuelt rosmarin)

Method
 

  1. Kom lidt olie i en gryde og varm den op, tilsæt hvidløg og sauter det af.
  2. Tilsæt vand og giv det et opkog. Drys polentaen i under konstant omrøring. Kog det igennem i et par minutter.
  3. Tag gryden af blusset og rør creme fraiche og smør ud i polentaen. Rør parmesanen i, og smag til med salt, peber (og rosmarin)
  4. Kom polentaen i en smurt form og stil den på køl med et stykke bagepapir over, indtil den er helt fast, gerne natten over.
  5. Skær polentaen ud i firkanter og vend dem i polentamel.
  6. Steg stykkerne i olie på en varm pande til de har fået god farve.

Tried this recipe?

Let us know how it was!