Stegt spidskål med æbler

k

Stegt spidskål med æbler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal: -4 personer
Ret: Salat, Tilbehør

Ingredienser
  

  • 1 stk. løg
  • 2 små spidskål
  • 1 stort æble
  • 1 bundt dild
  • 1 stk. skal af en økologisk citron
  • 4 spsk. ristede hasselnødder
  • 75 g smør
  • salt, peber

Method
 

  1. Hak løget fint, skær æblet i små tern og hak dilden groft. Bland det hele i en skål.
  2. Skær spidskålene i halve, smelt 2/3 af smørret i en stor tykbundet stegpande og lad det bruse af. Læg spidskålene i panden med snitfladen nedad og steg dem i 10-15 minutter, til de har fået godt med farve og er næsten møre. Vend dem og steg videre 3-4 minutter.
    Krydr med salt og peber undervejs.
  3. Læg spidskålene på et fad med skærefladen opad. Kom resten af smørret i gryden, lad det brune, tag stegepanden af blusset og vend hurtigt æblefyldet i det brunede smør.
  4. Fordel æblefyldet over spidskålen.

Tried this recipe?

Let us know how it was!