Surdejs rugbrød

Tilb. tid 30 minutter
3 dage

Ingredienser
  

Surdej
  • 5 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 150 g rugmel
dag 1
  • surdej
  • 900 g rugmel
  • 900 g hvedemel
  • 2 liter vand
  • 6 tsk. salt
dag 2
  • 240 g hørfrø
  • 240 g solsikkekerner
  • 240 g hvedekerner
  • 880 g skårne rugkerner
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 stk. maltøl
  • 2 spsk. sirup

Method
 

Surdej
  1. Alle ingredienser til surdejen røres sammen og stilles tildækket på køkkenbordet i 2 døgn.
    Dette kan springes over hvis man allerede har en surdej (ca. 200 g)
dag 1
  1. Rør alle dag 1 ingredienser sammen og stil i skålen tildækket på køkkenbordet til næste dag.
dag 2
  1. Alle dag 1 og dag 2 ingredienser røres godt sammen.
  2. Tag ca. 200 g dej fra og sæt det i køleskabet til næste bagning. Resten hældes i 2-3 smurte rugbrødsforme og hæver tildækket ca. 3 timer.
  3. Bages ved 200 grader 60-75 minutter. Brødet skal have en kernetemperatur på 97grader.
  4. Vendes ud på en rist og et fugtigt klæde lægges over.

Tried this recipe?

Let us know how it was!