Thaicurry med græskar

 

Thaicurry med græskar

En dejlig nem og velsmagende ret.
Server curryen med jasmin- eller basmatiris
Tilb. tid 30 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Vegetarretter
Køkken: Thailandsk

Ingredienser
  

  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 2 tsk rød thaikarry
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • 1 spsk fiskesause
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk rørsukker
  • 2-3 stk limeblade
  • 150 g sukker ærter
  • 1 ds bambusskud
  • 1 stor håndfuld babyspinat
Tilbehør:
  • jasmin- eller basmatiris

Method
 

  1. Halver græskarret , fjern kernerne og skær det i både.
    Skær skrællen af, og skær dernæst græskarkødet i tern.
  2. Svits thaikarry i en gryde i et par skefulde af den faste kokosmælk, til det begynder at dufte.
  3. Tilsæt græskar, og rist det i blandingen et par minutter.
  4. Kom resten af kokosmælken ved sammen med fiskesauce, limesaft, rørsukker og limeblade.
  5. Lad det simre i 5 minutter. Halver suger snapsene på langs, og kom dem i gryden sammen med bambusskud.
  6. Kog i endnu 3-4 minutter, tilsæt spinat, og kog op.
  7. Smag til med fiske sauce, limesaft og sukker.
    Server med jasmin- eller basmatiris

Tried this recipe?

Let us know how it was!