Varme hveder

Varme hveder til Store Bededag
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Samlet tid 37 minutter
Antal: 8 hele hveder

Ingredienser
  

  • dl vand
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 100 g smør, stuetemperatur

Method
 

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen smidig og lækker.
  3. Stil dejen til hævning i en time.
  4. Deldejen i 8 og form 8 boller som sættes tæt, men uden at røre hinanden i en bagepapirklædt bradepande.
  5. Dæk til med et rent viskestykke og hæv igen en time.
  6. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 180 varmluft 16-17 minutter.
  7. Skæres over og ristes.
  8. Serveres med koldt smør

Tried this recipe?

Let us know how it was!