Vegabrød

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 1 time 3 minutter
Ret: brød

Ingredienser
  

pesto
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g valnødder
  • 70 g spinat
  • 30 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • lidt salt
dej
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g pizzamel (hvedemel kan også bruges)
  • 1 ps revet mozzarella

Method
 

Pesto
  1. Blend alle de tørre dele af pestoen. Tilsæt til sidst olien lidt af gangen og blend til pestoen homogen.
Dej
  1. Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie.
  2. Melet æltes i, hold evt. lidt tilbage.
  3. Form dejen til en stor bolle og stil den til hævning med et rent klæde over 15-20 minutter.
  4. Dejen rulles ud til en firkantet plade og pestoen smøres ud på dejen.
  5. Drys ost over.
  6. Rul dejen stramt sammen til en roulade.
  7. Skær rouladen i skiver a ca. 4 cm.
  8. Løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir, mens de stadig står op (altså ikke ligger ned som snegle).
  9. Pres det runde skaft på en trærøreske ned i midten af den opretstående snegl, så rouladesiderne mases lidt ud - sådan forvandler sneglene sig til "vegabrød".
  10. Lad det efterhæve 15-20 minutter.
  11. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter indtil de er smukt gyldenbrune.

Tried this recipe?

Let us know how it was!