Ymerfromage med bagte rabarber

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal: 5 personer
Ret: Dessert

Ingredienser
  

Ymerfromage
  • stk. husblas
  • 20 g pasteuriseret æggeblomme
  • 35 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g ymer
  • 125 g piskefløde
Bagte rabarber
  • 200 g rabarber i korte stykker
  • ½ spsk. æbleeddike
  • 5 g friskrevet ingefær
  • 75 g sukker
Crumbledrys
  • 40 g speltmel
  • 5 g sukker
  • 25 g smør
Pynt
  • frisk mynte

Method
 

Ymerfromage
  1. Læg husblasen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter.
  2. Pisk æggeblomme, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Vend ymer i.
  3. Træk husblassen op af vandet og smelt den i en gryde. Vend husblassen i ymerblandingen.
  4. Pisk fløden til skum og vend det i.
  5. Held fromagen i en skål eller portionsanret den i 5 glas.
  6. Stil fromagen i køleskabet i mindst 2 timer.
Bagte rabarber
  1. Bland rabarberstykker, eddike, ingefær og sukker i en bradebande. Bag rabarberne ved 225 grader varmluft i cirka 10 minutter. Ven forsigtigt i dem og bag yderligere cirka 5 minutter. Lad rabarberne køle af.
Crumbledrys
  1. Bland mel og sukker og smuldr smørret i melblandingen. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag ved 225 grader varmluft i 5-7 minutter, til den er gylden. Lad crumblen køle af.
  2. Fordel de bagte rabarber og crumbledrys på fromagen. Pynt med mynteblade.

Tried this recipe?

Let us know how it was!