Bedsteforældredags lagkagen

Bedsteforældredags lagkagen

Denne lagkage har vi med stor succes serveret for elevernes bedsteforældre.
Ret: Kager
Køkken: dansk

Ingredienser
  

Lagkagebunde:
  • 5 stk æg
  • 200 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 105 g kartoffelmel
  • tsk bagepulver
Hindbærcreme:
  • 2 blade husblas
  • 200 g frosne hindbær
  • 60 g sukker
  • 2/3 stk vaniljestang
  • 3 dl piskefløde
Nougatcreme:
  • ½ l piskefløde
  • 150 g nougat
  • 50 g mørk chokolade
Chokoladeglasur:
  • 1 dl mælk
  • 60 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 spsk kakao
  • 100 g hakket chokolade
Pynt:
  • ½ liter piskefløde
  • bær, chokoladedrys, tørret hindbær

Method
 

Lagkagebunde:
  1. Smør en springform (24 cm) Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Sigt de to slags mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt rundt.
  2. Hæld dejen i formen, og bag den ved 200 gr ca. 25 minutter. Afkøl kagen.
Hindbærcreme:
  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kom hindbær, sukker og vanilje i en lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend det til en puré.
    Tryk vandet af husblassen og smelt den i den varme hindbærpuré. Lad det afkøle.
  3. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen.
Nougatcreme:
  1. Opvarm fløden. Smelt nougat og chokolade i den opvarmede fløde. Massen nedkøles til den er iskold (gerne natten over).
    Pisk nougatchokolade fløden til en konsistens som flødeskum. ikke for stift.
Chokoladeglasur:
  1. Mælk , smør og sukker koges op, kakao sigtes i.
    Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk det sammen når det har stået lidt.
Saml og pynt lagkagen:
  1. Del lagkagen i 3 vandrette skiver.
    Læg en af bundene på et lagkagefad. Fordel hindbærcremen ovenpå.
    Læg endnu en bund på. Fordel nougatcremen ovenpå.
    Afslut med den sidste bund på toppen.
    Smør chokoladeglasuren i et pænt glat lag på toppen af lagkagen.
    Lad lagkagen trække natten over i køleskabet.
    Pynt lagkagen med stiftpisket fløde (som sprøjtes på med en strøjtetylle), bær, chokoladedrys og tørret hindbær.

Tried this recipe?

Let us know how it was!