Catalansk kylling med rejer

 

Catalansk kylling med rejer

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Ret: Hovedret
Køkken: spansk

Ingredienser
  

Gryderetten
  • 1 hel kylling
  • salt, peber
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stort hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl hvidvin
  • 1 lille kvist rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 8-12 store rå gambas (store rejer)- alternativt almindelige rejer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 drys cayennepeber
Picada
  • 25 stk. mandler, smuttede og ristede
  • ½ dl hvidvin
  • 10 g smør
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 skive tørt brød, revet i små stykker
  • 1 bdt. persille

Method
 

Gryderetten
  1. Skær kyllingen i fire stykker og gnid dem med salt og peber.
  2. Brun kyllingestykkerne godt i en gryde i olie.
  3. Tilsæt løg og hvidløg, og sortér dem bløde.
  4. Hæld tomater, hvidvin, rosmarin og laurbærblade ved og kog det først kraftigt et par minutter uden låg, så syren fra vin og tomater koger af.
  5. Læg låg på, og lad kyllingen simre mør i cirka 45 minutter.
Picada
  1. Miks alle ingredienserne med en stavblender.
  2. Kom picadaen ned til kyllingen, og lad det simre, til sovsen er jævn, det tager cirka 5 minutter.
  3. Tag laurbærblade og rosmarin op, og smag til med salt og peber.
  4. Pil rejerne og fjern tarmen. Varm olien på en pande, og steg rejerne i 2 minutter på hver side ved god varme sammen med lidt cayennepeber og et nip salt.
  5. Server kyllingen med rejerne og ris.

Tried this recipe?

Let us know how it was!